Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett bortglömt leende hittade hem tillslut



En larv, illgrön med en hint av skära ränder ålade sig över bröst, fram till navel och grävde en gång, ner i magen. Tuggade och spottade av sådant som lagts där, av de där speciella anledningarna som man enbart känner till, när man är kär. Tuggade och spottade, bet och rev - sönder säckens väggar och värmen sipprade sakta ut, bytte plats med kylan som slog rot i varenda beståndsdel. Larven åt och åt, sig större och större, Jaget tvingades retirera till mörkretsvrår, så mörka att Jaget trodde – det försvunnit.

En dag, blev larven mätt, orkade inte mer. La sig då ner, för att vila och började med ens att väva sig en puppa utav lever och njurar. Inbäddad i kroppens vitala delar, låg den sedan där – med svarta slangar om lungor som flämtande fick lov att kämpa – för att andas.

Dag blev till natt, natt blev till veckor som en annan dag blev till månader och kroppen som på bara knän kröp fram för att inte stanna, kunde inget annat än att falla. Föll, stupa ner i ett bottenlöst svalg och larven väcktes ur sin slummer av kött och blod. Gav ifrån sig ett läte, lite som fågelkvitter.

En larv, en gång illgrön med en hint utav skära ränder sträckte på sig, och ur ett energitömt hölje stack så, två vingar ut. Rosaskimrande och klara, viskade åt Jaget ”Det är ingen fara”
Tändes, med ens ett ljus, som sken så starkt att ur naveln ett glitter började spira och alla de där organen, lämnades åter, tillbaka. Fick färg, inte längre blåa.





Stryker handen, varsamt över magen – där inne flyger det nu en fjäril, den flyttade in, precis här om dagen.











Fri vers av Baystream
Läst 244 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-10-19 13:22



Bookmark and Share


  Järnkatten
En sån otrolig text..........
nästan lite obehaglig till en början,
men når in och ett underbart slut..
Mina varmaste applåder!!!
2011-10-26

  Undine
Fint!
2011-10-19

  Armo
Oväntat slut! Riktigt bra!
2011-10-19

  TT
...läser...och läser igen...och får olika bilder varje gång...så grymt bra formulerat och skrivet...men jag mår bra varje gång jag läst färdigt...och det är ett gott tecken...gillar mycket!!!
2011-10-19

    ej medlem längre
Briljant!!! Älskar de fysiologiska metaforerna..hela texten blir mer sensuell då..

Du ÄR en mästarinna!
2011-10-19

  Peter Stjerngrim VIP
Blir så där lite oförklarligt och fånigt lycklig inom för din skull, när jag läser och tar till mig detta underbara flöde ...
Var rädd om fjärilen! Den förebådar verkligt liv ...
2011-10-19

  Kalle.O
Annorlunda och skitbra rent ut sagt!
2011-10-19

  spellbound
Fantastiskt snyggt! Gillar när man bjuds på berg och dalbana.
2011-10-19

  Seglaren
Du kommer nog att föda en fin fjäril så småningom.
Faktiskt en smula äcklig historia. Men spännande.
2011-10-19

  Mow Dean VIP
Bravo.
Som reinkarnation...
2011-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream