Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Livet har så mycket att bjuda på och livet i svartvitt är inget mot ett färgsprakande liv


en gammal cykel med ballongdäck

Beige
sandens färg
Att promenera på en sandstrand
med sanden strilande mellan tårna
en ljummen mörk augustikväll i månskenet
med sin käraste
saltluften som lägger sig på läpparna
vågorna som slår mot sanddynerna
måsaskriet som tystnat
och kyssen som smakar salt
Det är livets guldkant

Grönt
Vårens och sommarens färg
Tänk att få sätta sig på
en gammal cykel med ballongdäck
och brun lädersadel med fjädring
Du far fram längs de ljusgröna nysådda grödorna
som vajar för vinden
Skogens mörkgröna toppar ses som en siluett
i horisonten
Örternas dofter i dikesrenen
passerar dina näsborrar
Luften andas glädje
Det är livets guldkant

Blått
Vattnets och himmelens färg
Att ligga på rygg
i en gammal öppen träbåt
som doftar tjära
Vita rundade mjuka sommarmoln
som vaddtussar på den ljusblå himlen
Fantisera om molnformationerna
Det sövande klucket
från den klinkbyggda båten
Njuta av solens värmande strålar
på en naken kropp
Det är livets guldkant

Rött
Kärlekens och smärtans färg
Att få dela sina funderingar
äta en fantastisk trerätters kärleksmiddag
bada bubbelpool med sin kärlek
och resa runt i världen med densamma
gör livet värt att leva
Men när kärleken tagit slut
man går var sin väg
och smärtan kommer
Då är guldkanten borta





Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 487 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-19 19:33



Bookmark and Share


  Seglaren
Bra regnbågsdikt.
Innehållsrik, med guldkanter
2011-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP