Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilken mineral består du av?

 

Orden vilar på din tungspets

under läppars knutna märla

I bröstet under hudens mantel

växer berget av granit

 

Tystnaden är ohyggligt tyst

I den torra vida öknen, där doften

av den vita liljan tonat bort,

plockar jag den brända vasens skärvor

 

Jag kan höra sandkorn viska

men jag kan inte längre höra dig

Du är oförnekligen förvandlad

till en ordlös iskall sten

 

© Linda C Hansson 

 




Fri vers av Linda CH VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-10-20 20:11



Bookmark and Share


  Järnkatten
Aj, den känns och berör....
2011-10-26

    maija tuori
Berörande...
2011-10-26

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Smärtsamt berörande. Så bra. =)
2011-10-25

  Lars Hedlin
En stark dikt som får en att tänka till!
2011-10-24

    ej medlem längre
Avstånd mellan själar
en observerande divergens
vackert beskrivet
2011-10-24

  Heikki Hellman
Det är spännande att läsa din text och konstatera hur man kan på många olika sätt reagera i livsöden. Det är inte essentiellt att berätta på ett klart begripligt sätt vad en tänker i sitt sinne men göra det genom ett lämpligt bildspråk. Bra! Jag hoppas,att jag anar rätt vad du vill säga!
2011-10-24

    ADI Nehlin
berör...tyckte mycket om
2011-10-22

  Anya VIP
En text man fryser av. Slutet lyfter texten ytterligare.
2011-10-22

  Gigi
Den känns...
Starkt skrivet!
2011-10-21

  Eva Helene VIP
Så väl du beskriver denna kyla och bortvändhet. Den känns . . .
2011-10-20

    ej medlem längre
Fin text..får fram exakt vad du vill ha sagt
2011-10-20

  AnnKrstd
Ord som känns och känns igen.

"Jag kan höra sandkorn viska
men jag kan inte längre höra dig"

två rader jag tar till hjärtat för sandkorn har jag lyssnat till ...
2011-10-20

  Seglaren
Kärlek som svalnat.
Utan blodfyllt liv.
2011-10-20

    Birgersdotter VIP
berörande och igenkännande ..denna förvandling...
2011-10-20

  Ninananonia VIP
Sorglig...
2011-10-20

  Anders Håkansson
tänkvärt, jag lever nu men kan bli en tyst sten, jag hoppas den är varm iallafall
2011-10-20

  Matilda Linnéa Tinér
Så melodiskt nära,
riktigt vackert diktat!
2011-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP