Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en hands hållande, en påse potatis och en tv-vits jag missade *s* eller var det
en film rent av - kanske var det över tre gånger en parketts vibration..




knoge och in

 

 

 

 

*

När ska nästa boks pärmar slå igen av att bokens värme träffat strupen, och händer krampaktigt reagerar på instinkt; en obevakad övergång mellan verklighet och icke. Inga toner i världen kan skingra den stundens stämbands vibrationer

 


När ska nästa boks bål brinna.

När ska nästa snara försvinna för att en hals är skuren i vårsol.

Raspig repig och rivig.

När ska nästa boks bål brinna.

 

Säg mig det.


 

- Du skapade inga moln på min himmel. Ej heller några stjärnor

 

 

(jag saknar ett golv


en hängd docka



och den värsta midsommarmiddagen i mannaminne

bara för att en påse potatis i din hand dinglade till,

när du glatt konstaterade att

 

Nu har vi potatis!

 

 

- Du skapade bara tolv tiljor till

för mig att hänga i.

 

 

Glömde lossa mig från

undersidan av ditt bord

 


ord äger inga värden

om inga värden varit

lika. Lika inför bägge.

 

 

när ska jag lära mig

 

 

att vägra lyssna på

dina suckar, dear

genom luften och

genom markens skalv

 


(och nej, jag förstod inte vitsen
med att missa det tåget

två gånger

när rälsen ändå som vanligt
kröker sig så fort det blir vår

 

jag glömde ta löken
i klämman - kan vi
gör om det)

 

 

att vägra kyssa solens kurva

över ett golv fyllt av vinyler

 

dina duckandens sorgeträsk

adjö - för en darrande sekund

 

 

när ska jag lära mig

sluta förlåta sorgen

sina filtars monster

 

 

 

när rädslan är det

som sorgen

 

 

behöver

 

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 128 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-21 05:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri