Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koncentrationssvårigheter



Letar efter den blick, jag lagt på det där stället – där jag inte kan se, någonting alls. För det kan inte stämma, att regnets alla droppar, har en alldeles egen färg, att asfalten egentligen inte är grå, utan med en hint av lila, rosa, grön och blå. Ja, det är på en regnbåge vi går. Fötter har kastat skor, byggt barkbåtar med strumpsegel och staden, är böljande, ett helt hav att sväva på.

herre gud jag rimmar

Om jag dyker, når jag ytan, ovanpå det där som får läpparna att i kullebytta, rulla runt och hålla solen i hand, sträcka på sig och leka kurragömma bakom öronsnibbens lekfulla famn.

Blundar, räknar ned från tio 9,8,7,6,5,4,3,2... kanske den där fjärilen som landat på min nästipp – skulle fälla ihop sina skära vingar då.













Fri vers av Baystream
Läst 229 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-10-21 13:54



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Lekfullt bär raderna ut på resa. Mycket bra. =)
2011-10-25

    ej medlem längre
Mycket lockande, frisinnad och suggestiv text som med välfunna och orginella formuleringar målar upp bilder som tycks brutna genom ett prisma och skimrar i palettens alla färger. Att gå på en regnbåge, så vackert, och att ha ett helt böljande hav under sig som man bara kan flyta omkring i eller rent av sväva på...Ja, nog verkar det här i dikten som att man har funnit blicken som kanske hade förlagts och nu kan urskilja världen med alla dess konturer och nyanser. Till och med dropparna verkar ju här få asfalten att glittra, och när man sedan kastar sina skor så är det faktiskt lite grann som om man bara flyter fram på sina bara fötter och närmast dansar fram över gatorna. Skulle jag sammanfatta den här dikten med ett enda ord så skulle jag nog säga att den sprudlar. Med bara ett par korta stycken så bibringar den läsaren en intensiv upplevelse av glädje, hopp och skönhet, och fjärilen som råkat landa på ens nästipp i slutet kommer säkerligen att fälla ihop sina förälskade vingar och att stanna kvar.
2011-10-23

  Seglaren
Vill inte gå in på djupanalys.
Men din text lever
och flyter på bra.
2011-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream