Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag skriver för min bortgångna mor, som var en duktig skrivare...hon hade skrivit så här, om hon levat idag. Än så länge är jag bara mormor.


in i dödsskuggans dal

Jag svävar på ett rosaskimrande moln
ett litet barn har fötts till jorden
till mitt tillsynes futtiga liv
där vännerna på ålderns höst
lämnat mig
och farit in i dödsskuggans dal

Här föds ett litet liv till mig
ett flickebarnbarnsbarn
som jag har väntat på i åratal
bara alltför länge

Hennes ögon är oskuldens jungfru
Hennes gurglande ljud är ljuv musik
för mina öron
Hennes doft är som nyslungad honung
som blandats av nektar
från ängens alla blommor

Jag vill leva
så länge min kropp förmår
och lite till
Känslan att få uppleva
hennes vuxna ålder
se henne sitta på tronen i Paris
som fröken Professor
i konstens mecka

Det vore väl underbart




Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-22 20:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP