Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

morgontoner;  långt långt längre bort.. än längst




det är nåt med dom där femton minuternas väntan

 

 

 

 

*

det är nåt med dom där
femton minuternas

väntan

 

 

 

 

där swans sveper sina sanningar över årsringar
i din ram och
jag inte förstår vad tid är


doors dövar dig med sina bottnade visdomar genom
en flaskbottens sken och
jag inte kan se svaret

 

och tiamat talar om
sina kluvna konkreta verkligheter

där månar blir materia för måsten
och solar ställs på ända

som staplade stämjärn på givakt
förberedda att smälta sig igenom
sina sammanfogade mönsters mästare

 

på order

 

 

 

i en knapphändigt ögonmätts
och i förbifarten

akut behovstvunget snabbt tillyxad

 

 

 

balsabit

i resthögens svinn
och jag inte

 

får ihop det

 

 

 

att tid är avstånd

 

 

 

 

 

det är nåt med dom där
femton minuternas

väntan

 

 

*

 

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 123 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-23 08:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
tack för en mycket spännande diktsvit--
vacker storslagen i det lilla---
2011-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri