Sigur Ros – Fljótavík

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sigur Ros – Fljótavík




Grindfästet -(Fljótavík)

 

Under höstens skuggor
som alla dessa försiktiga steg ut ur regnet
belyste

denna grogrund
som ändlösa vik


och hur hans vadande blick 
gick ett grindfäste tillmötes

men, det är ändock märkligt
hur hydrans vaggande huvud

tycktes känna
 dessa, de allra minsta av
   och högst villkorslösa, vibrationer 

hur den gjorde sig redo
för ännu en dans


i känslogettot

 

 

tidlöst tedde sig ändå himlavalvet
över stjärnornas långa fall

och när stenmuren köpte hans suck
ja, då behöver den inte pruta

 

de säger, att det var då 
gråterskorna
stod där, intill 

ivrigt bläddrande
bland sina medhavda leenden

att de lutade sig lojt tillbaka

och de talar ännu om
hur lätt


de lämnade skratten därhän

 

 




Fri vers av John B Lund
Läst 509 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-24 23:42



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
genialt välskriven text..att läsa den långsamt är en njutning
2012-02-19
  > Nästa text
< Föregående

John B Lund
John B Lund