Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fantasier från barndomen


hotade med helvetet

Blåbär
Det finns en saga
Putte i Blåbärsskogen

Jag tänker tillbaka
på min barndom
då tv inte fanns
böcker var sällsynta
speciellt för barn
och skolfröken
hotade med helvetet
och jag var svältfödd
på bilder

Då blev sagan
i vår lilla byskolas läsebok
en äventyrsresa för mig
i blåbärsskogen

Jag var redan då
en liten fantasifull flicka
som såg texterna i bilder.

I den sagan
var blåbären stora
som grapefrukter
Putte var mindre än blåbärsriset
han vandrade i
Han plockade av blåbären
och de smakade så gott

Oh vad jag önskade
att jag gått omkring
i blåbärsriset
i stället för Putte

Idag vet jag bättre
Fantasins äventyr
blev verklighetens pannkaka

Det finns inte så stora blåbär
så jag får fantisera vidare

De blåbär som finns
i verkligheten
är fyllda av något som heter
antioxidanter
som vi alla ska äta
och hålla oss friska

Fy så tråkigt




Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 193 gånger
Publicerad 2011-10-24 16:32



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Helvetet är dessvärre ingen fantasi.
2011-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP