Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Stenar är ett vackert inslag i naturen


Därför är jag idag stentokig

När jag var barn
en liten flicka
jag gick till kvarn
för att vatten dricka

Där fanns ett porlande
vattendrag
jag räkna stenar
varenda dag

I bäcken fanns
en hel stenvärld
Jag blev av detta
riktigt lärd

Där fanns en vacker
röd granit
en annan sten
liknar monolit

Platta chiffer
jag numer klassar
att göra ljusfat
till dessa passar

Vita stenar
runda släta
som glänser vackert
i vattenväta

Sten med prickar
jag hitta' många
jag kasta' upp dem
för sedan fånga

Ja visst var livet
en stenkul sak
då jag som liten
ju fick smak

på stenar vackra
som livet själv
jag plocka alltid
invid vår älv



Därför är jag idag stentokig




Bunden vers (Rim) av Anita Brännström VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-25 19:48



Bookmark and Share


  Ronny Berk
barndom och natur i fin blandning- rimriktigheten förhöjer läsvärdet...
2011-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP