Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett öra eller två på grytan, är en fråga utan svar så länge en gryta är gjord
utan




sly

vem glömmer nu bort dessa löv
vem glömmer nu bort denna skog
igen

 

 

 

 

jag önskar du lyssnat med annat öra
ett sådant som hör det nakna
genom sorlet

 

av försvar lagda som ett kalhygges sly
som är tvunget att skydda marken

 

för en stund
efter branden som härjat fritt
i många år

 

 

överskottsmängder av ord
inlindade i sagor som pekar åt annat håll
rallarrosorna och hallonen som fångar intresset

 

medan slyet skuggar

 

 

mina ord seglar i igenvuxet träsk
med trasiga segel på avbruten mast
hål i skrovet och jollen glömd
åror ruttna av regn och mögels framfart
på en tjärn blottad efter brand

 

medan slyet skuggar
över en skogs vilande

 

 

jag önskar du hade lyssnat
med annat öra

 

du som hör
när inget hörs
du som inget hör

 

när det hörs att marken växer
och tjärnar kokar torrt

 

när skogar brinner

 

 

 

vem drömmer nu bort dessa löv
vem drömmer nu upp denna skog

igen




Fri vers av Pot Pourri
Läst 117 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-26 04:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri