" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nyöversättning 2011 (i tidigare översättningar kallad "Det Förlorade Paradiset" från originalet Paradise Lost 1667) Illustrationer av Gustave Dore http://sv.wikipedia.org/wiki/Det_f%C3%B6rlorade_paradiset




Förlorat Paradis: BOK VI:III (J.Milton)

~*~

Oförfärade bestorma, och upp till Him'lens bryn
Dem förföljande och drivande bort ifrån Gud och sällhet,
Ned till deras bestraffnings plats, Tartarus
Bukt, vilken beredvilligt uppöppnar vitt
Sitt eldhav utav Kaos att deras fall där mottaga. [55]
Så talte den Suveränes röst, och Molnen började
Att förmörka hela Bergets sluttning, och röken begynte
Att rulla in uti sina dunkla ringlanden, motvillighetens flammor,
Tecknet på vreden uppvakn'd: ej heller med mindre rädsla då den starka
Eteriska Trumpeten ifrån höjden 'gynte att ljuda: [60]
Vid vilkens kommando de Militanta Styrkor,
Som kämpade för Him'len, uti mäktig Rektangel förenad's
I oemotståndlig Union, framskr'd så
I tystnad deras skinande Legioner, till ljudet
Av instrumentala Harmonier som där inspirer'de [65]
Heroisk Glöd till de djärv'ste dåd
Under sina Gudomliga Ledare, uti Guds Sak
Och hans Messias. Vidare gick de så
Oupplösligt fasta; varken uppenbarande Berg
Eller inträng'nde Dalar, varken Skog, eller Ström åtskilja [70]
Deras perfekta led; ty högt ovan jord
Var deras marscherande, och den passiva Luften uppbar
Deras flinka steg, såsom då det fullständiga antal
Fågelarter uti välordnad skara bevingade
Så kom samlade över Eden för att erhålla [75]

 

John Milton 1667

LPWJ svensk version 27 Okt 2011

Förlorat Paradis: Bok VI (J.Milton)

 

 




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 650 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-28 03:15



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fortsatt så fascinerande utspel.
2011-10-28
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP