Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En karaktär med mycket tvivelaktig moral.....


"Anpasslingen !"

Anpasslingen !

har en kameleontisk läggning
formar sig efter dagsläget

saknar helt egen utstrålning
tar inga egna initiativ

har bidragit till mycket elände
genom sin passiva läggning

bär skulden till tragedier
indirekt bidragande
hjälpte Hitler till makten
blev ändå aldrig svarande



Anpasslingen !

ett avskyvärt kryp !
har egot som enda mål
följer den som har makten för stunden
byter imorgon om så krävs
som vi andra byter strumpor
så byter dessa åsikter
opålitligheten personifierad !
en ambition helt perforerad
av egoismens dekadens
blir blott satisfierad
av sin egen framgång
falsk, lögnaktig och feg
men döljer sina fel
en av Ondskans drängar
lättköpt för smutsiga pengar
en motbjudande lakej
säljer sig till högstbjudande
för sin egen vinning
gniden, servil och hal
under ett "trivsamt "skal
en obehaglig typ !


Anpasslingen !

finns det många av
tänk om de lärde om
och blev en bättre sort
mycket trist vi då fick bort......

----







Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 272 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-28 20:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Opportunisten. Vindflöjeln.
2011-10-28

  aol
verkligen ruggigt,
2011-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska