Kultiration – Melomel

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kultiration – Melomel




Minerad Strand - (Melomel)

 

att fotfästet
var något tappat

kanske ett inbillat tillstånd

kan så vara

 

men du, min sköna

 

du rörde dig långsamt, mjukt, längs min minerade strand
längs mitt pålverk, pir och resta mur

försiktigt vaskande

 

"inget är inte på lika villkor på din egen planet"
sa den synske och tillika kedjerökande albanen till mig
innan han halade sitt gnistrande dragspel
där, utanför gallerian, en kväll i Oktober

jag slängde en näve växel i hans cylinderhatt, bjöd honom på en cigarett till
och kände en stark hand över min axel när jag vände om för att gå

han luktade vitlök, kryddor och ljummen vodka
kunde göra rökringar genom näsborrarna medan han sjöng
och innan jag gick därifrån böjde han sig fram och viskade i mitt öra

”syna munnens form
och ditt pussel driver iland min vän”

 

nej, inget var på lika villkor
det var nog sant

och när plastpåsarna från Coop, Djurens center och Jula
sveptes av höstvindarn
planlöst och tillsynes utan mål

där, på parkeringen utanför gallerian
kände jag mig som en av dem
ville så förbli

 

men, hur du, likväl, vågade
fick dina vågor att skumma,

tveklöst att slå
mot det okända

och i våg efter våg

lät du din mun 
bli till en drivbänk mot mitt öra

 

därför, min sköna
ligger jag här 
nu

avväpnad, naken
lite lekfullt skvalpande 

ja, smått förlist
mot en pir 

i din hamn

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av John B Lund
Läst 606 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-10-30 11:39



Bookmark and Share


  Rumi
Hela texten är minerad. Känslor, känslor och en gnutta av något lyriskt som jag inte kan förstå eller greppa för det har redan gripit tag i mig och fastnat. Din text är fantastisk
2011-11-05

    Melona
Den här är så otroligt bildrik, så vaskande mellan stillastående intryck och förblindande moment, som vävs samman till denna film. Jag är bara tokkär i albanen och vill utbrista: ge honom ett namn, men behöver han det. Han som en kapsel av instruktioner och anslagstavla. Vackert och musik är bara underbart vemodsklingande, doftande mystik och vardag!
2011-10-30

  sangel
Så vidunderligt vackert
2011-10-30

    Melona
Haha. Lunchrast och fuskinloggad. Trodde ju imin fiktiva hybris att denna var skriven till mig. I'll be back.
2011-10-30
  > Nästa text
< Föregående

John B Lund
John B Lund