Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är som en björn. Vad är du?


Som en björn

Jag är som en björn som vaknat upp mitt i vintern. / I am like a bear that has awoken in the middle of the winter.
Jag är trött, och förvirrad. / I am tired, and confused.
Och ens tankar är ju inte att lita på. / And your thoughts are not reliable.
Tankarna far hit och dit i huvudet. / Thoughts flying here and there in your head.
Fram och tillbaka. / Back and forth.
Upp och ner. / Up and down.
Och inte känns det som man kan tala om för någon. / And getting the feeling that you can not tell anyone.
Inte för en enda. / Not one.
För då säger de. / Because then they say.
De säger. / They say.
Struntprat. / Nonsense.
Du tänker för mycket. / You think to much.
Våga. / Dare.
Ta chansen. / Take the chance.
Gör si. / Do this.
Gör så. / Do that.
Men om jag inte vill? / But what if I do not want to?
Om jag inte vill tänka lite? / If I do not want to think a little?
Om jag inte vill våga, och ta chansen? / If I do not want to dare, and take the chance?
Om jag inte vill göra si, och så? / If I do not want to do this, and that?
Vad gör jag då? / What do I do then?
Struntar i dem. / Ignore them.
Låter mina tankar uppta mitt huvud. / Let my thoughts consume my head.
Min kropp. / My body.
Och låter min hjärna bli mos. / And let my brain become mush.
För att du inte vet. / Because you do not know.
För att jag inte vet vad som händer om. / Because I do not know what happens if.




Fri vers av Juicehansson
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-30 22:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Juicehansson
Juicehansson