Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

molnet

 

 

 

Har ens molnet en
skugga? Är det inte dess
essens av sitt själv?

 

 

 

 




Bunden vers (Haiku) av Catharina Edin VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-10-31 15:46



Bookmark and Share


  anits VIP
jovisst, det kan tyckas så
2011-11-01

  stella
Förlösande o kvävande på samma gång, som en DIKTator....:-)
2011-11-01

    ej medlem längre
jovisst!
2011-10-31

  L Patrik W Johansson VIP
Har nyss stött på det i översättningar av Milton o annat

man talar om molnets rand eller silverkant i perfekta omständigheter

"De honom ledde högeligen applåderad, och presenterade
Inför det allra högsta sätet; varifrån en röst
Inifrån ett Gyldene Moln så mild där hördes."

men det kan också tolkas negativt som en film jag nyss sett Moln över Hellesta att molnen, bekymren, drar in

"Så talte den Suveränes röst, och Molnen började
Att förmörka hela Bergets sluttning, och röken begynte
Att rulla in uti sina dunkla ringlanden"

mångtydigt är detta moln

även den finaste dag i skärgården finns det ju moln

som skänker sommaren sin charm

Be well,
LPWJ
2011-10-31

  Ingela Svenson VIP
jo men visst, detta är något man kan klyva hår om...! Tjusigt!
2011-10-31

    ej medlem längre
applåd (är detta en sofism?)
2011-10-31

  Larz Gustafsson VIP
Har det en guldkant?
2011-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP