Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Speciellt tack till diktare Nordlys som gav mig inspiration till det här lilla stycket!




Ordmissbrukare - var försiktig med orden!

Ord är ömtåliga, måste behandlas varsamt

Somliga missbrukar det faktum att antalet ord är i princip obegränsat, de öppnar pratkvarnen eller bankar på tangentbordet (gäller även poeter som borde veta bättre!) och babblar på. Men i den floden dränker kanske det ena ordet det andra och allt blir bara osorterat och tröttande brus! 

Var försiktig med orden, de är dina vänner, de kan rädda ditt liv!




Prosa av Björn Nilsson VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-31 15:12



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Vera är djärvare som diktare än jag - i allmänhet vill jag låta dikterna vila några årtionden innan de eventuellt släpps ut till allmänheten, och då efter ett intensivt filande. Därmed tappas en del spontanitet, men jag hoppas att detta kompenseras genom andra fördelar.
2011-10-31

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Jag är nog snarare böjd att instämma, till skillnad från föregående kommentator. "Älska orden men välj dem noga" som jag skrev i "Ordens makt", en dikt på samma tema.
2011-10-31

  vera gade VIP
Här är jag inte alls enig med Björn..Sätt inte orden i halsen..låt dom flöda fritt utan band, ibland stormande i bland i sakta mak tills källan är tömd. Då är dags att vaska ut guldklimparna från sörjan... se, någonstans mot slutet av texten kan du finna en vändning, en svacka, då censuren sätter in, du tvekar, tvärvänder, glömmer strömmens riktning, krumbuktar dej! Då är tid för egna funderingar om vad som har berörts, det förbjudna. Och där borde det vara naturligt att poeternas textkritik vågade sig fram.. stöttande! Vem törs?
2011-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP