Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag verkar ha förmågan att känna och höra av de döda...de på andra sidan, för det händer ofta saker, helt oförklarliga.


det är de döda som knackar på

Det är nåt konstigt
som händer i mitt kök
En skugga jag ser
som försvinner ut
ut genom fönstret

Någon andas i mitt öra
och säger mitt namn
någon jag inte ser
Är jag oredig
nej det är jag inte

Det smäller och dunsar
i mitt kök
Jag kommer in i köket
på golvet ligger en banan
Hur kom den dit
Det är bara jag här inne

Vem knackar på dörren
och ingen kommer in
Vem går på mina ben
när jag ska sova
och släckt lyset
det känns som en katt

Vem går på hallgolvet
när jag gått och lagt mig
Det knarrar som om någon
promenerar fram och tillbaka

Det skramlar i skåpen
fast inget har ramlat
eller är trasigt
Vem flyttade på mitt armbandsur
medan jag var i duschen

Vem drar och flyttar möbler
i en tom lägenhet ovanför mig
Vem spräckte ett fruktfat på mitt köksbord
medan jag var bortrest

Jag har frågor
som förmodligen blir obesvarade
För vem kan svara
då det är de döda som knackar på




Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-31 21:22



Bookmark and Share


    Smurfelina
Helt klart har du många om kring dig som vill se att du mår bra :)
2011-11-07

  HelenaW
Härlig text! Ja, inte är vi ensamma.. De är runt omkring oss.. Bra skrivet!
2011-10-31

  PPQ
Vilken utmärkt text en kväll som denna då det är helloween
2011-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP