Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårt viktigaste livsmedel!

När barometerns vippande mojäng
alltid håller till i våt terräng
greppa då gitarrens sträng
och slå an tonen din:
Släpp nu lite solsken in
i stugan din, grannens, min!
Då hindras mången sjukdomssväng
hos folk blir då färre svinn.

Och Vår Herre Du som fyller våra vattendrag
vi har fått mer än nog av detta Ditt behag
så nu har jag ett förslag:
Stäng nu alla slussarna
ge ny väderlek som torkar pussarna
även oss ända intill hårtussarna!
För det är ju Du som står för detta drag
och får till regnskju´ssarna!

Regna vatten till dem som inget alls har
vattnet ju sinat för dem i alla dar
man kan ju väl undra hur Du tänker Far...
Du är ju utan profit
skicka lite regndropp dit
och Du gör en snabb visit!
Vatten till folk jorden runt, ja till envar
vi baxat oss dit, men ge oss en respit...













Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-01 10:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt