Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi är


poesi är en ursäkt för att leva
poesi är en ursäkt för att dö

poesi är en sen morron och ont i magen hela vägen i taxin
poesi är drömmar på burk och söndergrävda nätter

poesi är två påslagna strålkastare när mörkret jagar dig som fiende
poesi är två släckta lyktor när mörkret jagar dig som vän

poesi är ett trestavigt ord som snavar på sina egna långa kläder
poesi är en naken näve

poesi är kommentarer som stoppar in sitt huvud i en ugn och svimmar
poesi är applåder av damm och ensamhet

poesi är en lång tystnad över papper som brinner

poesi är iseop när ögonen läser åt andra hållet
poesi är en medveten hållning att dansa can-can

poesi är en sten som rullar sin sisyfos upp till toppen av berget där det gör mest ont
poesi är en sisyfos som rullar sin rullstol över bergstoppar av sten som gnistrar

poesi är en drickande flaska gjord av vatten
poesi är en uttömmande analys av jag vet inte jag vet inte

poesi är att bara ge upp och skrika jag orkar inte mer
poesi är att simma en blå dag under en annans hud

poesi är en dikt som kysser iväg en annan dikt
poesi är en gråsparvs fotsteg innan solen går upp





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 301 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-03 14:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Poesi är hela Göran! Jag älskar dina rader!
2011-11-10

  Lilla My* VIP
Precis så här är det!! Poesi är allt eller ingenting!!
Många fina rader i den här och i den sista hör jag gråsparven! Fint!!
2011-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm