Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när hästarna skenar över heden har vargarna för längesen ställt sig vid flanken
(gammal inom-vårdhändelse - s.k. tystnads'plikt' - satt i nuet för dramats skull)




baktals barbackaritt (hörselöverkänslighet)

 

 



*


hur det viskas
högt över tröskeln

rinner över golv
upp genom stolsben
(in i min märg)

 

 

stolen knakar och koncentrationen brakar åt helskotta ner
i min orangea papperskorg
(där ligger OBS och där ligger KOM I HÅG ihopknycklat)

 

skärmen flackar likt fransar i sorg
kanske ögonen kanske
trög och vem vet
(jag vet)

 

vad som sas på fikat





fingrar på magväskan med rökat
är det dags nu igen att bestiga järn

 

 

hur det viskas högt
över tröskelns smidda

gärna högre än högt och gärna tunga
som klapprar rapp som k-pistpatron emot klipphäll

 

 

lunchen ligger på lur och löften ljugs
som smörjning på gångjärns tapp kväll efter kväll
och mina steg kommer ikapp


det är åter dagen efter

 

 

och det är tyst
tyst

 

 

som efter offrets sista rapp
och färgen


ja färgen är hög som den rödaste knapp

 

 

(stopp)

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 161 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-04 04:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri