Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.. när varda'n behöver en ogräsrensning (stav/klöver 4) Gör en 4klöver.
Städa bort och gör plats för nytt! Inombords som 'utomjords'
och mellan ords spelrum.




bonn'åkern

- Visst är det guld där borta.. aurumaurum, svaren ges för att vi ska chockas
men varför täppa igen med kattguld då vägen bara blockas?

 

 

*

är det där

 

 

när man som mest inte förstår

man är närmast sin insikt

 

 

är det när man som bäst där står

och man bara nästan förstår att

 

 

man borde sluta tänka

sluta fylla fåran med frågor i livets plöjning

 

 

bänka bistra böner och sänka sista sucken i myllan

i sitt eget sammelsurium av sammanfogade system

 

 

av kattguldens skrammel och talens tomma svar

 

 

och bara vara där i nuets töjning

följa med och låta regnen strömma över

låta frågorna få svar i tidens böjning som blommande klöver

 

 

sluta förgylla tiden med attribut som tröst

sluta förgylla friden med plattityd och bröstade bonusar

 

 

låta svaren komma in

låta sommar bli höst och skörden bli guld

 

 

är det där

när man som mest inte förstår att kattguld är kattguld

man är närmast sin insikt

 

 

och skyms av egna frågor i fåror

där guld borde blomma vida över och sötas som honung

i åkerns klöver

 

 

är det där

man är närmast sin insikt

 

 

det andra kallar dynga kallar jag

för blomsters näring


jämnvikt; sorterade sopor

och nyttig förtäring

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 100 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-04 22:41



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Den här gillar jag, "bänka bistra böner", fint fångat. Visst vore det bra med utvisning av alla bistra böner och se något vackert gro på åkern.Uppskattar ifrågasättandet av förståelsen, ibland behöv den inte alls. analysens kan kväva den vackraste blomma som växer upp på åker, kanske den skulle må bättre av mer fosfor, eller var det kväve eller möjligen kalcium? Frågorna kan hopa sig men när det är guld vi ser kanske det bara är svavelkis, vem vet. Man borde sluta tänka, fint.
2011-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri