Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tjae...Vad säger man...Ibland blir man trötttrötttrött...På att folk inte lämnar en ifred...Titlen är ärligt stulen av Maestro Wilde...


Balladen om fängelset i Västerås

Förbannade galler
För fönstren

Detta har denna stad lärt mig:
Det inte är Vad man är
Utan Hur man är

Men i alla fall

Galler för fönstren

Som i fängelset
Där min syster jobbar

Jag vrålar mot gallren
Med samma ihärdighet
Som en nattfjäril
Slår mot lampan

Den friheten
Har jag
I alla fall

Det är inte mycket
Men det är det enda jag har

Jag är en fattig man
Min ande är
Svart och Grå
Och stampad på

Världen är full
Av vakter

Som i fängelset
Där min syster jobbar

Stå i en enda rad
Och om du blöder
Så blöd för fan tyst
Och stilla
Gny inte ens
Det är du inte
Värd

Galler för fönstren
Vakter i korridoren
Som i fängelset
Där min syster jobbar

Lås och betong
Är vad vi lär varandra
Lås och betong

Tänk inte
Var inte
Bli inte

Stirra i marken
Och stå på rad
Låt alla spotta på dig
Men spotta för fan inte tillbaka
Det är du inte
Värd

Det är detta
Som denna stad
Lärt mig

Böckerna har lärt mig
Att Alla lås
Kan dyrkas

Dikterna har lärt mig
Att Alla galler
Kan slitas i bitar

Jag har lärt mig
Att man skall sträcka sig upp
Och kyssa stjärnorna...




Fri vers av AtomHeartMother
Läst 673 gånger
Publicerad 2006-01-13 23:57



Bookmark and Share


  Mikkiz
ja, vad säger man? Jag tyckte om upprepningarna och sista stycket ;

"Jag har lärt mig
Att man skall sträcka sig upp
Och kyssa stjärnorna..."

Sparar denna som favorit :o)
2006-02-28
  > Nästa text
< Föregående

AtomHeartMother
AtomHeartMother