Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LUCIFER, eg. "ljusbringaren" latinets motsvarighet till grekiskan Fosforos, morgonstjärnan. Två bibelställen, Jes.14:12, där kungen av Babel är den "fallna" morgonstjärnan, Luk.10:18, där Satan"faller från himmelen" gör djävulen till en "fallen ängel".


En intellektuell

Redan bevingad
med bittra erfarenheter
under flykten

i väntan
att störtningen
skall bli ett erkänt faktum
och därför en framgång

i ljuset av
omvärldens
strålande dom

En vinglös ängel
slutar vara
innan den existerar -
en bortglömd avsikt
inget mera

Ordens mångfald
likt blommor
över graven
att inte mullen
må märkas:

Lucifer
förklarad
i fallet

till priset
av ett förlorat
själstillstånd

som en gång
liknade
"hjärtats renhet"




Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-11-06 14:43



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
En rörande text!
man tycker synd om honom -
och mycket bra skriver du om det hela, jag uppskattar att ta del av dessa dina tankar.
2011-11-08

  Larz Gustafsson VIP
Satan representerar det onda, vars existens sådana som Schreck och Zeena La Vey förnekar.
Men djävulen är verksam. No doubt about that, som det hette i en gammal punklåt.
Det är emellertid även Jesus.
Själv känner jag, till skillnad från den depraverade Jagger, ingen som helst sympati för djävulen.
2011-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP