Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett kliv är ett kliv även över... järnbeslagen tröskel




barfota

 

som rostar
långt in i november

 

men vem önskade
kyla

 

*

 

"Diska disk diskade disk påverkan. Disk gjord + disk av diskproblem. Diskussion följer om diskad eller ej. Diskutabelt ämne; Diskonto eller diskontraktion är frågan. Diskuteras över en diskett diskutabla diskar i dis och dimma..."
dis och dimma

"dög det kanske med bubblorna i hon"
när hon fortsatte jobbet efter stängningen
låg tobaksdimmorna lika täta inne som de
låg täta neröver östra bergskantens lutning
 
högtalaren stod där susande fräsig och hon
kunde bara tänka: 
"disk, dimma dis och disk
och vägen hem är
vägen hem
om ändå jag hade haft dom kängorna
som pantar'n hade satt ut i fönstret
men hon behövde virke till dörren

till tröskeln som hade slagit sig
och spruckit
men att gå barfota för en tröskels skull 
gör man så
*


det disharmoniska disets disfunktion
disponerade diskantens disonans

 

baren tycktes åter vara stängd

 

 

 

över varje vågtopps skevande hade han vinglat
över varje skymnings trevande dis hade han singlat slant

 

vart går jag i natt

 

 

 

gitarren hade han pantat nu

 

ändå bar minnet av basens bakgrund
barens enda besökares sorg med heder

sten steg sten steg sten steg

 

 

torget hade varit lika tomt som hans
spelningsboknignars lista för hösten

 

tomt

 

 

tomt som i varje steg gör att stigen flyter samman
lika likgiltigt som anslagen sträng
den kvällen


den sista

 

som om aldrig hade en ton ens hörts om dagen
ej heller om natten vid kängors kräng för en rök

där ute

 

nu blev det gitarren

 

 

och där utanför fönstret hängde fortfarande skylten

 

 

To Night at Ten: Mourning Man´s Blues

a night for lonley men

 

and never chosen shoes

 

 

 

och att byta kängorna mot gitarren
när vintern låg för dörren skulle bli svårt
när den ensamme vid baren

 

redan var borta i diset

 

dis och dimma
dis och dimma

 

*

 

skenet från baksidans fönster på puben flackade
kanske där fanns

 

någon
som också saknade skor

 

men att kliva över en tröskel
barfota

 

gör man så

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-07 02:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri