Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Virrvarr av tankar och känslor Och jag vet vad jag vill men inte kan


Det är höst nu Darling

Och det är som att melodin som spelas inte längre är våran
Som om den här hösten liksom den förra kommer i vägen för allting som egentligen var menat att bli
Och kylan tränger in i varje fiber i min kropp och mina lungor vill inte längre andas någonting annat än någon annans andetag

Det är höst nu, darling
och egentligen vill jag bara springa
Springa tills all luft försvinner ur mina lungor så att den slipper ryckas ut av någon annan
Tills varje tanke och känsla som någonsin har funnits försvinner i samma virrvarr som lever inom mig
För jag vill inte förlora mig själv en gång till
Och vi vet så väl att jag gör det så lätt
Och jag vet att du också gör det
för din tystnad säger mer än vad din röst gör

Men det är inte dig jag kan stanna hos
För ödet har valt en annan väg åt dig
Åt mig
Jag vet att vi älskar varandra och jag vet att du kommer hitta någon som kan nå dig till slut
men det är inte jag
Jag måste springandes följa vägen som redan finns men som jag inte kan se för den är utom synhåll även för mig tills då jag kommer fram

Och jag vet att melodin som spelas består av samma toner och skalor som våran
men vår melodi är sedan länge förbi
Och jag måste bort
Hitta något nytt
Någonting som aldrig funnits förut
Eller någonting som tidigare har funnits men som sedan har fallit i glömska
Det är höst nu, darling
Jag måste springa




Fri vers av Pernilla Skantz
Läst 339 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-09 03:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Otroligt bra och berörande, den träffade helt rätt hos mig!
2011-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Pernilla Skantz
Pernilla Skantz