Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrev en kommentar till en skrivarväns nattliga flöde - När jag läste
det jag skrivit kände jag att det var värt att dela med flera läsare ...




I krig och kärlek ...

Det sägs att i krig och kärlek är allt
tillåtet ...

Krigets första offer är ju sanningen
emedan katastrofens förstfödda är lögnen
eller rättare benämnd den modifierade
sanningen ...
- modifierad för att mildra effekterna
av allt det
obegripligt smärtsamma som är
katastrofens själsliga följdverkningar
...
Avsikten är inte att undanhålla
sanningen från
dem som överlevt, utan oftast än mer för
att
göra verkligheten mer uthärdlig för den
som
helt eller delvis medverkat till
katastrofens tillblivelse ...

Kärleken är till sin natur stundom en
omöjlig kombination
av krig och katastrofer, även om den
tillika skänker så mycket
vackra underbara känslor förutan vi inte
skulle orka leva våra liv ...

Om du betvivlar mina teorier så betänk
hur ljuv känsla det är att försonas och
eller återförenas efter att ha genomlevt
en situation fylld av konflikt som varit
på katastrofens rand där man skiljts i
vredesmod ...

Antingen genomlever vi
sorgbearbetningen och går vidare i våra
liv eller så gör vi allt för att ställa
allt till rätta igen så att vi slipper
sorgbearbetningsprocessen ...

Hmm ... Nej här slutar jag för denna
gången - Ditt flöde väcker tankar som
när inspirationen ... Ingen ursäkt! Men
jämväl en förklaring ...




Övriga genrer av Peter Stjerngrim VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-12 01:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP