Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

caving - på en is (minne, inspiration tjärnisåkande i storm)




skär egg och stormrygg

 

 

¤

Bara för att man kan så måste man inte. Det påminner lite om ett citat jag sett någonstans (vet tyvärr inte upphovsväsendet:

 

”There are two rules for success:
1. Never tell everything you know.”

 

..men om man vill för att, då bör man försöka åtminstone det där måstet. Bör ja. Man måste inte. Eller ja, om man vill bör man nog måsta, men det kan man faktiskt ta och fundera över ett tag till. Det är ju ingen brådska i vanliga fall så varför just då?

 

Jo, det är ungefär som när man ska korsa en tjärn med en filt; skridskor på fötterna och en isig nordan i ryggen. Full stormstyrka och termosen med het choklad är på andra sidan.

 

Man bara gör det, oavsett om isen är knögglig och skridskorna oslipade. Oavsett om tjärnen sjunger och svanarna landat för tidigt. Man bara gör det.

 

Sist en termos lockade, var faktiskt under senaste flytten när jag hittade en ensam kork halvt torkad i gängorna. Det är ungefär så man ska ta hand om den andra regeln. Det syns på korken alltså. Det syns på korken.

För övrigt är det en bit kvar till våren, men du får gärna koka chokladen med vaniljsocker. Jag står för grädden.

Längtar redan.

/L – Kata-strof och Svärdsdrönarinna i kupan next door.

 

(Vem skulle nu fråga vem? Ah det löser sig med det.
Begrotta sig som begrotta sig - över eller under, spela roll.)

 

 

 

~

 

klinker kallt som kobolt i kavad grotta

grävd grav grundar känslan

 

kärlek köps nedströms

 

Karon;

 

Uppströms står laxen – speglar

 

 

 

över steg
under ström

 

sneda villfarelser gör vilja går rakt
känsla på tvären

 

 

skapar svärdsormar om två

 

broar bär bara en om en
har gått

 

 

igen

omkring

~

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 124 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-12 03:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri