Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kanske det var tur - kanske det var otur - kanske det var bara
lur och båg, klag och låga nöjen; vem vet




tvätterskans granne glömde linserna liggande

 

 

 

*

Nu kommer de hem igen

för andra gången
åter första försöket från gaveln

 

tredje är trasig nu
inte alla är trippel

 

 

de slog in hela tvättstugan i kväll
avgick med vinst över en port

två kyssars hämnd

 

inte ens låst inifrån – kvällens upptäckt
två gånger
en för varje

 

 

(något avgör en kontrolls upprepande
i ett proteinöverskott bjudet
hela kvarteret - kristallnatt
på en blinks blink en biljett in

 

från tapet till tapet
tegel till tegel

 

i blindo bland bleka sken och skiftande viljor


kall natt stenad knogad
kortad till halva kostnaden

några siluetter under gula sken
portade hela nattfösaren

gängsammanhållningen
starkare än moralen

hämnden - förlösaren)

 

 

golvet agerar tak över eländet

 

 

viker för persiennen
dansar bäst utan publik
och nycklar

 

 

låset
en annan historia
hänger trängt i skymundan

 

 

byar i staden vinande vindar
bebygger med egna ekon ljudbroar
berikar tv´s teatersound utan räcken

 

(jag har inte bett om svarta fåglar)

 

 

 

storm på en vind en våning upp
och källaren är kyld för en frusens vänner

 

 

 

morgontvätterskan säljer ett öga
för varje kråka som hoppade över karmen
hon räknar in i påsen och tänker:

 

 

vingskada – fjäderlätt fall
(landade medan mullret stegrade)

 

 

där ligger saknad nyckel fast i tomt cigarettpaket
(vem lägger tuggat tuggummi i fickan)

 

nummer

 

 

 

samlar alla svarta och krokar omkring
där klor knipit omkring annat

 

är röda stänk

 

 

 

när enda ögat vrids står det andra stilla
kvar är det svartaste

 

 

på två som följer
undrar

 

 

avslöjad

 

 

hörde inga 60tals takter för egen show
såg inga ljus för full spotlight

 

saknar fjädrar

 

 

och en nyckel
med nummer

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-12 05:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri