Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

från bakom en stam - lurläge.. för en stund




så blunda

 

 

 

¤

 

gläntan lockar igen

 

 

ljuden hemma

härmar sinnens harmoni

 

 

(nej du vet inte
kommer aldrig få veta att

det hörs

inte heller när

 

kanske du ser det så där

när jag ler

 

under lugg)

 

 

 

 

 

gränsbestridande glidande överfart

du fångar mig där jag tror

 

där jag tror mig veta

verkligheten

 

 

 

 

i den skogens bergskantade skuggläge

 


jo

månen stod bi denna gång

 

 

 

gravarna glimmar gruvstoff

och gamla dofter lägger sig omkring

 

 

nuddar näsvinge

bara nästan

 

 

grävde du gammalt eller

bara gnister i gnejsen

 

stammen skyddar en stund

jag kryper ihop

 

 

 

tills du syns igen

lyssnar jag på klingan du slipat

 

 

slag för slag

slående sina egna gnistor

 

 

strör spår av små ljus

där jag en gång gick

 

 

 

söker du

så blunda

¤

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 83 gånger
Publicerad 2011-11-13 20:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri