Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inget solsken i solskenet...

Att få vara med i soluppgången
när lampan tänds
och sen när strålen till en sänds
då ju allt till fördel för en vänds.

Energi, som strålar gratis till en du
i dessa tider ännu
är ju bara att ta till sig ju!

Så jag satt ute i solen
i den röda älsklingsstolen
Du i november, håll med
det var väl ett soligt och gott besked!

Men folk, som gick förbi vinterklädda de titta
till på mig och sa: -Hur kunde jag där sitta?
I november? Sommaren är ju slut! November
betyder att höst och vinter gjort sin debut!

Det var väl 12-15 plusgrader i skuggan! En
skön varm bris likt en sommarvind fläktade
förbi, jag reste mig upp och tog i:
-Vilken månad det är
inte bryr jag mig om det där
när solen lyser och värmer så gott här
och då det bara ut bär och jag klär
mig efter temperaturen för uteturen
jag gör liksom djuren:
Byter först till vinterdräkt när kyla
och snö marken har täckt...

-Du talar ju som en tok! Du är ju inte riktigt klok!

-Jovisst är jag vis! Jag har just nu bevis för hur
rätt jag tänker...

-Vadå, vad menar du....

-Jag ser ju hur svettdroppar pärlar på era pannor.
Ni är alldeles för varmt klädda. Ni skulle inte klä er
efter almanackan utan efter solens grad när ni
skall gå ut på promenad...

Då fäller de demonstrativt upp sina rockkragar, tittar
ner på mig, för jag har satt mig i stolen igen
och de säger: -Vädret kan ju snabbt ändra
karaktär efter det vi oss alltid klär...

Då avbröt jag: -Men om ni nu redan är mer än
välklädda, hur mycket skall ni till vintern om och
på er bädda, för att er från förfrysningen rädda?
En vagn att dra era kläder i, så får det väl bli...

-Ja, sa de, som vi sa till dig innan, du är en tok
du borde i prat och förståelse läsa en bok!

-Ja jag har läst många, som...

-Då har du läst för mycket!
Ju mer man läser desto mer man glömmer...
Ju mindre man läser desto mer kommer man ihåg!





























Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-14 11:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt