Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vårgrus

Dammig asfalt och en blyg
sol bakom molnen
Att dunka huvudet i skåpet
och dölja tårarna i "Engelska A"
Nyköpta kängor som klapprar mot kullerstenar
nykrossat hjärta som försöker klappa

Att vilja slå, slå och slå
att vilja att ditt hjärta skulle
slå
för mig

Sparka aprilgruskorn längs din gata
spotta, gråta, önska och hata

Och i vår kommer jag att hata höstlöven
precis som när jag trodde att det skulle bli vår
vår




Fri vers (Fri form) av frosthjärta
Läst 313 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-15 00:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ta inte illa upp, men jag tycker den här dikten är gullig och att den på ett mycket skickligt sätt skildrar tomårstiden.
2011-11-15
  > Nästa text
< Föregående

frosthjärta
frosthjärta