Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vampyrhjärta/varför faller jag aldrig?

Era händer flätas samman med andra fingrar,
andra flickor,
nu för tiden
Och själv står jag envist
fast ändå så lättfotat naivt,
kvar på samma plats
som för fyra, tre, två och ett år sedan
Ständigt mellan en nattlig famn
och en nästkommande
Ett ständigt hopp om att få slippa,
få lyfta ifrån och att få skippa,
vardagstristessen för några timmar

På så vis känner jag mig som ett slags
vampyr
då känslorna i mig enbart pyr
när solen gått ner
Morgontimmar sätter brand i vissa hjärtan,
men hos mig så vissnar hjärtligheten
och jag sätter kurs mot nästa romans som ska bli
alla superlativ i hela världen
Oändligt fantastisk och så uppslukande underbar

När kommer
personen som lyckas förankra mig vid jorden
på ett sätt som inte får mig att känna mig nedtyngd?

När kommer
personen som lyckas trycka mig hårt mot sig
utan att totalkrossa varenda förälskelsefiber i mig?

Eller,
när kommer
jag att tillåta mig själv att falla,
släppa taget och släppa in någon,
igen?




Fri vers (Fri form) av frosthjärta
Läst 414 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-06-12 22:36



Bookmark and Share


    Inteheltmed
Så furktansvärt bra.
2014-09-20

  Corto
Jag ler, när jag läser
2014-06-26

  Novemberrus
Alltså detta är beundransvärt och så himla bra skrivet. Känner igen dina ord och tankar.
2014-06-13

    Nicklas VIP
Fint skrivet.

Det enda svaret som finns (tror jag) är att det sker när man minst anar det. Lagom luddigt svar, men man vet aldrig när man finner "rätt".
2014-06-12
  > Nästa text
< Föregående

frosthjärta
frosthjärta