Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att vara högstadievikarie eller festförebild

Jag ser det i era ögon,
skrivet i era pannor
Skrivet i kalendern på väggen:
hintar om kommande fjortonårsdagar
Smileys och smeknamn,
utropstecken och understrykningar

Jag står framför er som
tatuerad,
exalterad,
ex-Londonbo
och era ögon lyser när ni frågar om
nattbussar och eventuella kändisar
på ölstinna gator som inte ännu kunnat bli era
Ni suktar efter en era
av alkohol och för dyra cigaretter
och allt jag vill säga är:

Trots att jag inte alls är så
så mycket längre,
mycket äldre,
så har jag haft en betydligt längre
tid av fylla och förvirring

Ni kommer att ha så förbannat mycket tid
Ni kommer att önska att det inte började "i tid"
Ni kommer att krossa
en flaska,
några hjärtan,
några glas
Ni kommer att vältra er i hjärtekross
och kalas

Jag ångrar nog ingenting jag gjort
förutom faktumet att jag ville att allt skulle gå
så fort
Den första ölen och den första snusen,
den sista cykelturen med hjälm och det första krånglet
(med den där vackra personen som var det första hånglet)

Så snälla,
vänta,
tygla er längtan

Om några år kan ni kyssa amerikaner i busskurer,
dansa överförfriskade i regnskurar,
äta x antal penicillinkurer

Om några år får ni också falla sönder mot stenmurar




Fri vers (Fri form) av frosthjärta
Läst 453 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-04-04 23:03



Bookmark and Share


  Tobias Haglund
Välskrivet! Bra gjort.
2014-08-26

  Nolltillhundra
Denna är ..... jag tappar orden - älskar den!
2014-04-25

  Novemberrus
det här är så bra, så bra.
det här är exakt vad man tänker när man ser på högstadiebarnen.

modigt att vara vikarie på ett högstadie förövrigt!
2014-04-05
  > Nästa text
< Föregående

frosthjärta
frosthjärta