Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jo, jag anser personligen att alkohol som kemisk verkan k-a-n
förhöja vissa smaker, som syre kan höja lågan - bara så. F.ö. inget
romantiserande mer än 'vin i steksåsen'.




Skandal; en bitter en varm en femma en barm

.. jo, smaksinnet.. och kontraster, moral och en fasters påverkan(60tal);

 

hur lär vi oss att farligt är farligt
när vi inte ens försöker
när vi matas gödes och sen söker
svar med andras grunder


hur lär vi oss att farligt är farligt
när vi inte ens försöker

(som när känslan rädsla skrämmer
tar vi bättre fly än illa fäkta
och räddare kan inget vara
än guds lilla barnaskara)

 

Tjo!

och skål! en måndagnatt
bara för att jag kan - *sprättar en*

en, sa jag
en

 

men Oh
så det glänser i grannens fönster
när ögon stirra som ur mörkrets skallben
och Oh så det svenskt är; 'Moralens mönster'
när kvinnor tar ölen i riktat lampsken

men Oh och Oh och ofantligt fräckt
det måste bli anmälan; supa i Dräkt?

 

¤

 

rumsvarm falcon fem
komma två
smeker tunga gom och vem
kommer då
om inte tanten moral
samt halva laget kval och skuld


men dum varm lagomt hem-
kommen vän

öppen famn och kaffe sen
och kramar trötta sinnen ur sin ebb

falcon fem; där buden bärs
med klor och vass vass sinnesnäbb

 

rumsvarm falcon fem
komma två
smeker tunga gom och vän

 

¤

 

och vem har då sagt att allt skrivet
är skrivet som sant som det sagts


och vem har då sagt att allt givet
är givet som gåva och lagts

 

 

som utmaning lockande gäckt

 

¤

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 165 gånger
Publicerad 2011-11-15 01:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri