Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Motstånd. Orkeslös. Tårar.


Att bara vara

Att drömma är inte längre gratis.
För vad kan man längre drömma om som inte kostar något?
Det finns inget jag längre kan göra, jag är dömd att aldrig mer göra någon nytta.
Jag kan bara förlita mig på att kunna lära mig hur jag bäst hanterar min situation, hur jag kan leva ett drägligt liv när det gör så ont överallt.

Hur klarar jag att bara vara?
Sjunka ner och känna hur varje muskel i min arma kropp slappnar av.
Jag finner mig själv beordrande min lekamen mentalt att lägga ner och vara stilla.
Att meditera, finna mitt chi, mitt inre jag, kärnan av lugn, ro och medvetande som då ska låta det onda stanna utanför. Finns det?

Tårarna finner sakta sin väg nerför kinderna till halsen i förr väl utstakade floder men jag märker inte att min pyamas blir våt.
Det värker i mitt bröst, som om hjärtat sprängt sitt fängelse under bröstbenet och sakta läcker ut i varenda ven. Svart sörjande tjära fyller plågsamt cell för cell tills jag inte står ut mer.

All smärta som åsamkats mig har letat sin väg upp till nuet, ett bildspel utan stoppknapp spelas upp i hjärnan, framför ögonen trots att jag blundar desperat. Hur gör jag för att inte hamna upp och ner?
Jag kämpar för att behålla mitt sinne ovanför ytan av smärtan som minnen tillfört men förlorar slaget.

Jag faller handlöst, utan rörelse, utan fotfäste.
Jag faller, faller, faller.

Det gör så ont att det inte längre finns en mening för ordet. Inuti lever ett monster som värker mer än vad ont betyder.

Jag slutar existera, jag slutar vara på alla plan, jag orkar inte kämpa mot monstret inuti som tar till så fula knep som att dra upp allt det gamla som gjorde ont, allt det gamla som då fanns, allt det onda som skedde då.

Jag orkar inte, jag är för svag för att avsluta allt, mina piller sitter barnsäkert fast bakom den tunna hinnan av folie på varje karta. För svag för att trycka ut dem, jag sjunker ihop igen, i en värkande pöl av tårar.




Fri vers av drover
Läst 387 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-18 02:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

drover
drover