Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

på tvären ibland




lägga en pinne

 

 

drapera över dina dagar

 

veckade veckors vel likt kjolars klock

mångfaldigande månader ger dock år

av årsgamla dagar

 

om kryssande krystning kretsar

i kapprust och knapp rustnings kraft

 

svälter tiden sig själv

 

 

drämmer dina dogmer dithän

de döljs som påhäng och kaftansläng

 

 

 

 

som fåfäng dagslunk;

en dunk på en ryggtavlas minne

och jag hukar som vanligt

 

 

 

mindre

och mindre skapande ormanormer

kapande skinn på skinn

 

 

ömsar jag dina pålagda trossystem

ja som orm

avigt normande

 

 

du vinner segrar

vinner egna steg och drar

 

 

iväg

 


över serpentin ser jag dina genvägar
över stup

 

 

jag kryper ändå dit

där värme finns

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 92 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-18 02:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri