Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fiktion och inspiration. men alltför ofta; Helge'Frid' på en kammare, klamrande nalle; 
önskar dag, lugn bädd och saga. I mörka månader....
Inte huka skuggor och ducka slag, sniffa efter brandrök och


Vågar jag somna, Gud?

 

 

*

alla som haft solen hela sommaren

alla som haft höstens hetta mot altanen

alla som njutit nöjsamhetens ljus

 

det är nu det börjar

och om inte så har det ändå sin egen gång

 

därmed ingen kontroll och börjat

kan vad som helst ha gjort

 

 

i

alla krypin bakfickor och vråars skuggor som inte fanns i "Tusen och en natt"

alla hyrfilms smakkickar och småbarns rugg och huka i "Två mot en, och 'för att'"

 

 

det är nu det börjar

helgernas förberedelser

 

 

alla barn kan dom

kan alla små fina justerande finlirssignaler

 

som glänser som skarpa varningslarm i vardagens förväntade mörker

 

sena vardagar, ensamma

höljudda helger, ensamma

hyssjanden mumlanden slamranden drumlanden

 

det skramlas fumlas lirkas slirkas slafsas krafsas

tankas utifallatteventualiteter och förvanskas alla möjliga konstiga entiteter

 

 

det är nu det börjar och ska pågå tills januari räkningar är betalda

som kvalen skulderna och talen om nyårs löften är omtalda

 

omvalda till "det var då det och nu är annat så nu min vän gäller det nuet"

 

 

det är nu det börjar

 

 

löna sig

 

att sänka sin röst

att göra allt som ombeds

att aldrig kliva fel

 

att alltid vara som 'de som ser' och vara perfekt

enligt tysta lagar

 

 

att alltid ha ett svar i beredskap

och lika snabbt en tystnad

 

ett ja tack

ett ja tack, vad snällt, tack för allt, tack

 

 

en annan kod för hur det mås

ett leende för allt och särskilt krås i krysmyntad krage

'gu'nås' och reserv till söndans middag och allas leende bekräfta

 

 

jodå tack och ja tack och amen tack och

(hjälp mig igenom detta och låt mig bara försvinna)

jovisst javisst och nej men ändå så bra så bra och jajajaaaaaaa

 

 

 

 

 

 

det är nu det börjar

 

 

löna sig

 

 

att ha eget rum

med lås

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 127 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-25 02:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri