Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.. lagom - 90ish (en tid av skapliga fjäll och avgrunder)




Djupets Bruds Blues

 

 

+



korset

centrum
mötet djupet
gropen stupet där friden lämnades


ropens avgrund och strupens bottenlösa

hör
inga tystnader omfamnar när strävan gått itu


(hon vilar nu)


vägarna; valen åt alla håll slets de
åt alla håll rämnade det enda
lämnade det enda och kaos uppstod




korset uppgår åter i egen krafts förtvivlan
kränger slänger vränger sig avigt

 

separationens parad och min tvivlan
tvekan

 

förneka marken is och dimmig kristall
(leka juni igen)

 

tillåta eller låta gå
vägs räcken rediga järn
välja mellan torra eller våta tårar
spjärn och spännvidd över

 

tjärnsagorna

 

sägnernas siffror de enda
hör nu om forna vårars blöta

 

inga tystnader omfamnar när strävan gått itu
röta möter röta där sankmark står stilla

 

 

där korset jämnat smält och ämnat läka
ställt ultimatum på högkant

lägger sig löften som svampfylld luft

 

 

den brant som lutade nedåt
lutar ej för önskans behov

rov doftar där höga väggar hålls
och himlen sjunger höst med röst  av skadad strupe

 

 

hon sjunger för mig och hon sjunger för bergen
återigen
hon sjunger ur djup och från många världars avstånd

 

 

hon sjunger

Djupets Bruds Blues

+

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 160 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-19 23:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri