Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack för inspiration poet, och min tid blev ormens/ödlans - våren är här? Nåt är fel
i frekvensen jämfört med många föregående senhöstar. Eller rätt &slätt, rä


Zenit; vårröset

 

 


¤

röset
jag var tolv och besökte berget
återigen vår

 

ormens röse
där vara hundratals
och förmiddagen var min

 

i röset

 

väntan

 

 

väntan
på det där som är just det där
som ska göra just det där
till det där som är

 

 

väntan
på det där som är just det där
som ska göra just det till det där som är

 

 

allt
det där som är just det där som är

väntan
på det där som är

 

att

 

 

orma sig sin verklighet, oh
mot stenen varm som värmd av vår
med egen ormig cirkels O
och eget bett i svansens sår

i egen vila
egen vrå

 

 

 

en verklig dröm som få förstår
att ligga lugn

 

och ormigt må

 

 

tills solen ställt sig högt
då skugga drömma

 

¤

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 93 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-20 21:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri