Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

för inför stöket, ett Tack!




(innan stöket börjar) God Jul mor/farmödrar

 

 

¤

ibland vill jag slippa tramsa
läsa telekatalogen eller nåt, och sitta och virka dukar och snacka skit med grantanterna å sånt



ihh hemska tanke
urk så illa det klickade i mig när jag skrev det
fördrev det gjorde jag snabbt



men det är det där med lugnt
och skönt - jag har inga förebilder mer än mormor



hon morrar mig i örat ibland
en gullig morrande tant på 80+ och under 1 och en ½ meter över atlanten

tanten med stort T
ja hon som hörs här brevé

 

 

(om du lyssnar på rosen


@}-,-'---{här slutar marken...}

 

parken kommer alltid finnas kvar)

 

 

 

och mormor:

jag gillar fortfarande makramé

du vet det där med knutar och mönster

fönster och sånt som aldrig slutar

 

 

som strutar med glass

och hallonsaft i bersån

strån med smultron och yngel

i bäcken och andra runda ting som kläcks

och smakar evigt

 

om och om igen

 

 

 

och mormor

jo jag vet vi ses igen

 

 

men först ska vi skriva för mig

för alla för ingen och för vän

 

 

och du läsa och morra mig vaken

så vintersnön smälter på taken

 

God Jul Mormor och alla som hon

som kan få världar att skälva för barn och barnbarn

 

 

bara av sig själva

 

 

 

God Jul mor- och farmödrar

 

2011

¤

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 171 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-21 01:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri