Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fest i det yttre men deppigt i det inre


festligt prutande

Det är fest i vårt hus
Och vi går i ett rus
Det är jag och min frus
Alla mystända ljus
Som ger känslan av mys
Fastän jag är burdus

för jag tycker så här:
Som när ung man var kär
Och i mysatmosfär
Lovar kärlek och svär
Att varandra vi bär
Genom livets besvär

då när åren har gått
Och det mesta är grått
Får man leta så smått
Om det kanske finns nå´t
som bättre än ryggskott
Att fira, vi uppnått

Kanske barnen vi har
o att vänner finns kvar
För nå´t annat försvar
Till en fest kräver svar
Jag är anpassningsbar
Till ett svar från envar

För hur kan man ha kul
När det inte är jul
All passion bara strul
Och man känner sig ful
Passar bäst i ett skjul
Som ett trasigt kugghjul

Och den kärlek som fanns
När man gick som i trans
Finns den kvar någonstans
Äktenskaplig romans
Som har någon substans
Och ger livet balans?




Bunden vers (Rim) av lolla
Läst 165 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-21 15:39



Bookmark and Share


    Axelina
Gillar´t... sorglig betraktelse i lustigt format.
2011-11-21

  S.A.I. Steve Lando VIP
gott språkfört
2011-11-21
  > Nästa text
< Föregående

lolla