Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
klarsynthet -en fråga om överlevnad


trasiga brillor

Det är så sant och få förunnat
> att vara snillrikt smart som jag
> det har jag hovsamt nog förkunnat
> säkert snart varenda dag
>
> som senast nu när det begav sig
> jag sade maskulint och vist
> "möt alla livsproblem -gör efter mig
> så enkelt, smart och så koncist"
>
det gällde:

> förmågan att SE rätt på saken
> är äktenskapets axiom
> jag råkar ha den goda smaken
> det finns uti min kromosom
>
> att kunna se och rätt bestämma
> vad synintrycken säger mig
> när frun bestämmer allt härhemma
> jag måste därför passa mig
>
> så då när mina brillor paja
> blev det krisigt här på våran gård
> jag trevar runt, får svårt att haja
> och frun planerar mig för längre vård
>
> att därför laga dem blev nu av nöden
> o vänder blicken bedjande mot skyn
> jag vill väl inte blicka in i döden
> utan mina brillors klara syn>
lolla




Fri vers av lolla
Läst 187 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-21 15:41



Bookmark and Share


    Axelina
Ljuvlig början... något jag gärna lär mig utantill och citerar, men måste ändra genus för att få till det ordentligt!
Superkul text!
2011-11-21

  Kalle.O
Gillar!
2011-11-21
  > Nästa text
< Föregående

lolla