Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I kommunens jakt på intäkter jagas vi intill graven


kommunen och lilla jag

nu är måttet rågat
det kokta fläsket stekt
nu äre färdigplågat
nu äre färdiglekt

kommunen vill ha pengar
för inget som de gjort
behandlar oss som drängar
som avfall och som lort

jag har en liten stuga
som till förråd blev min
som skrotupplag fick duga
då fick de i sitt sinn

en lust att pengaklå mig
en simpel pensionär
och tänkte sig väl aldrig
att gubben kan bli tvär

när de vill tjäna bonus
och stjäla oförtjänt
i väntan på att Fonus
får gamlingen tomhänt

Nej de vill kräva pengar
för sophämtning och skit
vi är ju deras drängar
vårt liv ger dem aptit

fast ingen bor i stugan
och inga sopor finns
så hotas jag o frugan
av miljökontorets kvinns

och får en ny faktura
på kostnader??? igen
miljönomenklatura?
Nej, lönebonus -ERKÄNN!

lolla




Fri vers av lolla
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-10 11:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lolla