Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en väntad sportdag framför TV:n blir till katastrof men vänder igen i lek med barnbarnen


när livet vänder

så är det med gubben
att en gång varje år
vill den gamle snubben
se vad TV:n föreslår

och om det erbjuds skidor
med tävling hela da´n
kan livets mörka sidor
förstöra helt min plan.

Jag satt mig framför burken
med spänning i mitt sinn
när fulingen, den skurken,
förstörde planen min.

för telefonen klinga
av samtal från min mor
hon ville bara ringa
om hjälp så dit jag for

och skid-cup-starten börja
och jag på väg till mor
att hennes dator smörja
jag slet mitt gråa här

med hopp om ett par timmar
få nästa tävling se
där skidskyttet mig limmar
att se en svensk succé
när dottern Sara ringer
om ett akut läckage
här krävs rörkrökar-finger
och skiftnyckel-kurage

så skidskytte-stafetten
försvann för vattendropp
och kämpade med svetten
att få se nästa lopp

och hann till apparaten
när reportern ropar ut
tävlingsresultaten
och Sveriges slutminut:

"det var en härlig körning
nu tackar vi för den,
och ingen sändningsstörning
har sabbat sändningen"

jag grät helt lugnt o stilla
av manligt lidande
och for till sonens villa
med hjärtat kvidande

men slets av alla barnen
till spel spel o glam och se´n
jag drogs ur sorgekvarnen
och blev till ett med dem




Fri vers av lolla
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-21 17:27



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Detta versmått är svårt med sina korta rader och många rim (det vet jag av erfarenhet), och om du ändå lyckas återge en verklig händelse så är det beundransvärt! Bra jobbat!
2012-01-21
  > Nästa text
< Föregående

lolla