Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

swoshhhhhhhh......................




Krigaren; feernas gunstling

 

 

¤

feernas dans som en krans omkring

hånfullt leende snurrande i mitten en liten liten tuff krabat

armerad uppöver tänderna

 

jagande på spaning och klagande sin tid

 

 

vart tog alla drömsvar vägen

varför gör ni ingenting ni dansande svärm

vad ska jag förstå av er yra glädje

 

 

dragande på pilar i koger och tung tung sköld

klagande på kilar som nog ger stillasittande den böld

som väcker hans "Fått nog!"

 

jagande på spaning och klagande sin tid

 

 

varför dansar ni i frid när jag lider så

 

 

feernas dans som en krans omkring går fortare

och fortare alltmedan han svär

tvär och stel och arg och led som om en chans

på miljonen skulle ge allt det där

 

 

varför dansar ni inte med mig

säg

varför svarar ni ej på min olyckas olycka att

måsta ha hela försvaret med

 

 

"Dansande här för att svaret det är:

- Lägg ned dina vapen och dansa just där,

i mitten där ögat ska se.

I mitten av oss som dig ger dina svar

 

 

om önskningar gamla och glömda.

 

 

Vi har ju dansat dem drömda sen dess

medan du byggt försvar och har skymt allt med stress.

 

 

Dansa nu

dansa dig naken."

 

 

och han dansade fri utan press

sina drömmar sig åter och där,

kom ju skölden som bricka och pilar som svar

 

 

hade hållit sitt svar under taken

 

 

nu dansar han ovan

sig vaken

¤

 

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 144 gånger
Publicerad 2011-11-23 19:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri