Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vagsamt

Vagsamt

Jag finner mig
liggande.

Tystnaden
står och slår.

Här finns ett regn.




Fri vers av Carsten
Läst 404 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-25 16:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kort och meditativ text som på ett närmast rent konstaterande sätt förmedlar mycket djup och känsla med ett avskalat och koncentrerat tilltal. Egentligen så händer det inte så mycket, utan dikten beskriver snarare ett tillstånd där det på slutet slås fast att det finns ett regn. Lite grann så associerar jag en smula till en upplevelse av sorg där man finner sig liggande, tystnaden bara slår och slår, där språk- och ordlösheten tar över, där man inte finner något riktigt uttryck och där regnet snarast blir en slags metafor för tårar. Men kanske kan dropparna tvärtom ses som en befrielse, där de faller lugnt och stilla och helt utan åthävor böjer sig ner och befruktar den törstande marken? Jag vet faktiskt inte riktigt vilket eftersom den här dikten i all sin korthet innehåller så väldigt många möjligheter och bottnar. Hur som helst så fick den mig i alla fall att stanna till och reflektera. Trots allt så är det ju ibland skönt med texter som man enbart kan dröja en stund vid och sedan bara känna in och vila i.
2011-11-26

  Eva Langrath VIP
Vagsamt var ett nytt spännande ord, texten får mig att tänka på en första strimma av ljus efter en djup sorg.
2011-11-25

  Gunnar Hilén VIP
Vacker sorg
2011-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Carsten
Carsten