Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en söndag i november


storm

sjöarna bröt
över pirarna
i det gula hamnljuset
höjde och sjönk
vattnet
över bryggorna

passade förtöjningar
och hoppades
att bryggan skulle hålla
att vinden skulle gå upp
bara några streck
så vi fick lä

nästan omärkligt
börjar vattnet sjunka
jag kan höra
när jag tänker

ser förödelsen
ser städningen
runt båten
förtöjningar
börjar slacka

nu är det
dags att
åka hem
tillströmavbrott
och kall mat

ejdern vinkade med riggen
jag vinkade tillbaks




Fri vers av tom boreland
Läst 391 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-11-30 21:53

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Mymlan.
Det här får mig att tänka på Tove Janssons självbiografi; Bildhuggarens dotter. Fint beskrivet!
2011-12-03

  Minkki VIP
ejdern vinkade med riggen - landkrabban i minken förstår inte uttrycket/bilden? "att bryggan skulle hålla" känns igen.... en fin skildring!
2011-12-02

    Birgersdotter VIP
bra skrivet om naturens krafter
2011-12-02

  lisa"puzzle"svensson
Brrr, du förmedlar verkligen en bitande känsla här!
2011-12-02

  anits VIP
Så bra skriver du om naturens krafter
som det är svårt att rå på
2011-11-30

  Ingela Svenson VIP
krafter vi inte rår på, vördnad och blandade känslor!
2011-11-30

  SagaArt VIP
naturens krafter kan vi inte sätta emot. Varm kram i mörkret
2011-11-30
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland