Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite "historisk omskrivning", enkel story , om Röda Trådar......


Julkalendern 2011 - "Röda Trådar".

LUCKA 1: Jakten på Röda Trådar kan börja !

Det här med "Röda Trådar" är ju en tolkningsfråga, för mig handlar det om att finna "Röda SyTrådar" som syr en Rättvisans Jätteduk ! Och, naturligtvis, är den Röde Skräddaren , August Palm, i modern version, inblandad, han har huvudrollen. Vi börjar i hans lilla, minimala skrädderi .

Det är 2011, Mäster Palm sitter i sitt lilla skrädderi , i sällskap med sin trogne elev , Erik Rööd , en trosfrände, tillika skräddargesäll åt Palm .

Palm: Jag vill sy en Rättviseduk till denna jul , den ska spridas i tusentals, vara billig , men ,ändå, fin . För matsalsbordet , stor ska den vara !

Rööd: Vilken häftig idé ! Med ett textat budskap, förståss, i eldröd färg .

Palm: Ja, flera budskap, tänkte faktiskt få plats med 24 stycken, med tanke på julen !

Rööd: Vi kör direkt, det är ju den första idag, vad kan vara en lämplig entré ?

Båda funderade länge, länge.


Palm: Nr 1: "Rättvisans Start - Måste komma snart ! "

Rööd : Helt OK ! Vi skriver in den och syr den ikväll på den stora Dukgrunden som ligger på bordet bredvid oss.

Palm: Så blir det.


Lucka 1 : " Den Röda Tråd som Ni här får
att Rättvisans Start alltid är svår"



------------





Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-01 11:00



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Död åt julen.
2011-12-01

  Anders Nordlander VIP
det gäller att hålla sig på den tråden
den röda
alltså!
2011-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska