Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Marknaden den allenarådande marknaden, som man skyller alt på som om det vore en person, en regering. På sitt vis så blir det en regering...


Den europeiska marknads politiken




Den europeiska marknads politiken
Katten på råttan
Råttan på repet
Repet på oxen

Där folk drivs från land till land
Den ena parten ersätts med den andra
Nån ”billigare”
Och i slutänden så hamnar dom
I Sverige, Holland och Tyskland

Alltid billigare än, den inhemska befolkning
Är den lågprisade uthemska
Besökarna
Och ”alla barn” växer upp med mormor
Farmor, farfar och känner knappt
Sina egna föräldrar

Och det kallas för
”Fritt flöde övergränserna”
Men det kommer vitt in
Och svart ut
Man borde kalla det för
SCHACK ekonomier
Fyrkantiga regler som det dessutom schackras med
Och med dom färgerna….

Och vissa länder dräneras på både arbeten
Och inkomster…
Men politikerna jublar
Vad de nu jublar åt….
Att det inte är svenskar som jobbar svart längre
För det är mindre svenskar, som jobbar…


Katten på råttan
Råttan på repet
Repet på oxen
Och pojken vill kanske inte ens nu gå till skolan




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 123 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-01 12:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO